.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

maandag 22 januari 2007

Newsflash: Een vrij nieuw dansje

Niet alle Krossbloglezers hebben tijd om de nieuwste pasjes bij te houden.
Daarom voor iedereen die het gemist heeft: jumpstyle. Het bestond blijkbaar vorig jaar al, maar nu voor mij gespot door SKOEPS-hipster Steven op Youtube. Het is een Hardstyle-ding. Een snel soort linedancing, dat de opvolgers van de gabbers hebben ingestudeert. Het is natuurlijk sowieso bijzonder blanken te zien dansen, maar hoe grappig is dit, vooral als ze het gelijk doen!

Labels: ,


Reacties:
Daar heb je wel veel dansvloer voor nodig... Misschien maar even wachten met oefenen tot het weer zomer is en dat gewoon buiten kan :)
 
@ Elske: klopt, de meeste filmpjes zijn ook buiten opgenomen... Maar dat wordt voor jullie wel op straat dansen, in de tuin blijft 't wat krapjes ;-)
 
Hilarisch!
 
@ Letty: ah, ben blij dat je het mooi vindt, dan hebben we de Folk van de Week ook weer gehad!
 
Jaaa! Jumpstyle is cool! Ik zag het 2 maanden geleden voor het eerst, maar toen nog door lego-poppetjes in de clip bij Frozen Flame van Jekyll & Hyde. Toen ik er vorige maand achter kwam dat mensen dat ook echt doen, sloeg ik steil achterover!
Maar het kan ook best binnen, hoor - zelfs hier in mijn werkkamer is er wel ruimte voor!
 
@ Nynke: nou je het zegt! Maar als je weer zo vroeg een trend spot: lemmeno. En heb jij nog een tip voor het Volk van de Week? Hoe excentrieker en bedreigder, hoe beter.
 
Hmmm, ik denk wel bij maffe liedjes, maar tot nog toe niet bij maffe dansjes aan jou! Maar ik zal er aan denken :-).
Een nieuw volk van de week... hmmm... ik denk erover na!
 
haha community blogging :) het is prachtig
 
@ Nynke: op de dansvloer probeer ik immers ook smooth te blijven, dat zal de oorzaak zijn :-D

@Edzo: precies, samen weten we alles!
 
Voor een nieuw Folk of the week: kijk regelmatig Discovery Channel. Daar komen namelijk in de reclameblokken (mn overdag) altijd de kleinste volkjes (soms iets van 36 mensen!) langs. Mooiste vind ik dat het gesubsidieerd (mag je dat zo noemen?) wordt door Unesco - "verscheidenheid van culturen, een groot goed", terwijl ik toch af en toe het gevoel krijg dat hier grote (of hele kleine) afscheidingsbelangen achter zitten (met alle gevolgen van dien). Diezelfde UN-organisatie moet (als het mis gaat) daar vervolgens weer blauwhelmen naartoe sturen... Of ben ik nou te cynisch?
greetz, evelien
 
@ Evelien: hmmm dat historisch perspectief is verhelderend, maar maakt het wel lastig! Krossblog wil nl geen burgeroorlogen aanwakkeren, zeker niet tussen zulke kleine volkjes. Maar ik vind er wel een paar die onschadelijk op een geïsoleerde bergrug of koraaleiland zitten!
 
Ik heb altijd het perspectief van een taalkundige, dus als jij vraagt om een gaaf volkje, probeer ik een gaaf taaltje te bedenken. Zo heb je bijvoorbeeld de Yurakaré met hun taal (het Yurakaré), waar een kennis van me zijn proefschrift over heeft geschreven. Ze zijn anders en wonen in de jungle van Bolivia, maar ik weet niet hoe bedreigd ze zijn...
Een van de fascinerendste volkeren vind ik die zeenomaden die toen met zijn allen de Tsunami hadden overleefd. Daarvoor wist ik niet dat ze bestonden! En inmiddels heb ik er eens een horen praten op tv (klonk lelijk! nog minder elegant dan plat Antwerps. Maar wel gaaf en gutturaal), maar ik weet niet meer hoe ze heten. Hidde, kun jij erachter komen?
 
Aha! Ze heten Moken en hier is een reportage over ze:

http://www7.nationalgeographic.com/ngm/0504/sights_n_sounds/index.html
 
Desnoods gaan we voor een 'dood' volk, zoals de Picten.
 
Jaa, Picten! Die zijn ook cool en mysterieus...
 
http://video.google.nl/videoplay?docid=-1772182543376563823
 
@ Nynke en letty: dank voor jullie tips! Krijg 't nog druk!

@ Anonymous: geweldige bijdrage! Ik kan iedereen aanraden deze video te bekijken, waar je kunt leren jumpstylen.
 
Aan alle kanten krijgen we te horen dat (met name?) de jeugd te weinig beweegt. Gelukkig zijn er nu computers die het alleen doen als je ze zelf met armbewegingen aanstuurt...
En de jeugd? Die lost het allemaal zelf op en gaat lekker jumpen :-D
 
@ Elske: en natuurlijk kun je dat ook weer combineren!

http://en.wikipedia.org/wiki/Dance_pad
 
Je kunt ook geen nieuwe trend signaleren of het konyn heeft 't "al twee maanden geleden gezien". Pff.
 
@ Rutger: dat betekent dat we het k'nijn dus met nog grotere regelmaat moeten uithoren, eventueel omgekocht met wortelbier!
 
Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes