.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

dinsdag 21 november 2006

Kross(blog) in de zon

Het is duidelijk: Krossblog moest nog iets meer opladen om weer als vanouds te vlammen. Tot Sinterklaas zit ik op Curaçao. Daarna verwacht ik weer praatjes voor 10 te hebben...

Vergeet intussen niet dat Balkenende al minstens 2 kabinetten naar de hel heeft geholpen en Bush steunde in voormalig Irak. En houdt de Partij v/d Dieren in de gaten, ik blijf bij m'n voorspelling van 1 restzetel.

Oh ja: 16 december X-mas party 2006 @ Utrecht, Reguliersteeg!

Reacties:
ja, heb jij nu wel iemand gemachtigd om voor je te stemmen? Of wist je toch niet wat het moest worden?
In ieder geval: veel plezier!
 
tsja. .en toen had da kross gelijk.

http://www.nrc.nl/binnenland/article552122.ece/CDA_grootste_partij%2C_SP_wint
 
Ik kan er nog steeds niet bij dat half Nederland op Balkenende cum suis stemt... Gelukkig blijkt er uit de uitslag iig dat men ook nog sociaal is. Ik leg de schuld bij het korte geheugen: er hadden meteen verkiezingen moeten komen!

VVD heeft vooral aan de meer rechtse sujetten verloren, maar ik denk dat dat de partij in de toekomst wel goed doet.

Jan = de man!!
 
Ik vind het nog veel walgelijker dat er 9 zetels naar Wilders zijn gegaan! Dat er PvdA-zetels naar de SP zijn gegaan, prima, maar 9 zetels voor Wilders is echt vreselijk.
Ik verlang terug naar de jaren '90 waar zelfs rechtse partijen zich nog netjes uitlieten over integratiebeleid en men het heel verschrikkelijk vond dat Janmaat wel 2 (!) zetels had gehaald!
Nu nog afwachten met wat voor interessante coalitie-onderhandelingen de (in)formateur komt!
Misschien moeten we maar voor CDA-VVD-PvdV-CU gaan, dan hebben we tenminste over een halfjaar weer verkiezingen en kunnen we dan eindelijk een fatsoenlijke stabiele linkse regering op poten zetten!
Hidde: hele fijne vakantie en tot 16 dec!
Greetz, evelien
 
Inderdaad Evelien, 9 zetels voor een partij met als hoofdpunt 'weg met moslims' is ook genant. Ik denk wel dat het goed is voor de VVD op de lange termijn: kunnen ze de Rita's een beetje insnoeren.

Zou die coalitie die jij net voorstelde ook wel lastig vinden, hoe gaan CU en CDA dat brengen? De Jezus-haat-moslims coalitie?
 
Het is wel mooi dat van de 26 van de LPF nu eigenlijk maar 9 (wilders) over zijn.

bedenkelijk is wel:
Is er gewoon een kleine 10% van de nederlanders waar wij ons echt niet mee kunnen identificeren?
 
Hoi allemaal:sterkte met balkenende IV. Het politiek spectrum is weer wat uit elkaar getrokken zo te zien, en de PVDA en VVD betalen de prijs. Lachende derde is dan de enige 'midden'partij (althans in de ogen van blauwspoelinkjes, agrariers en vinexzombies): het CDA. D66 is die rol helemaal kwijt.

Ben net als jullie erg benieuwd naar de formatie. Ik gok op CDA-PvDA-CU. Opmaat voor een nog grotere (en al even nutteloze) SP-zege bij volgende verkiezingen.

Kan de Partij vd Dieren trouwens wat aan de mug op mijn kamer komen doen? (En Nijn: 'k heb idd iemand kunnen machtigen om op GrL. te stemmen)
 
Ja, we maken de SP net zo groot als de PvdA! Dan moeten ze toch wel een keer mee mogen regeren. Of de PvdA leert van deze keer dat ze best wat linkser mogen zijn.

Groeten,
een SP-stemmer (ben ik nu een salonsocialist?), bij machtiging
 
Edzo: ik denk dat dat wel waar is, dat er altijd een groep mensen is waar je het gewoon niet mee eens bent, en waar je niet eens mee wilt polderen.
 
@Letty: Hey, wat leuk dat ik op deze manier ook met je kan babbelen! Wordt idd lastig hoe CU en CDA (en oja, niet te vergeten de VVD, tenslotte zouden ze dan regeren met een van hun eigen weglopers!) een dergelijke keuze moeten brengen. Het was eigenlijk vooral de hoop op een linkse coalitie die (zoals de uitslagen) nu hopeloos is.

Verder: Ik ben bang dat het straks de coalitie PvdA - CU - CDA gaat worden. Dat zou het CDA ook wel het liefste willen en het CDA laat de koningin natuurlijk straks weer Lubbers aanstellen als (in)formateur. CU wordt hier waarschijnlijk uiteindelijk de dupe van (de kleinste partij als kauwgom tussen twee partijen is in de geschiedenis tot nu toe altijd de zwakste schakel gebleken) en dat is ook sneu voor een partij die het eigenlijk heel goed doet.
Mooier zou het zijn als de SP ipv CU mag meeregeren. Dan zou de PvdA waarschijnlijk het meeste bereiken (en daar ligt toch mijn hart, hoewel in de linkervleugel van de PvdA), het is niet voor niets dat Wouter Bos dat meteen voorstelde onder het mom van "de SP heeft nu zoveel zetels, die kun je niet negeren".
Laten we tenslotte niet vergeten dat de LPF ook 26 zetels kreeg in 2002 en dat dat toen ook de reden was om deze leidingloze partij van halve garen mee te laten regeren.
De SP daarentegen timmert al jaren aan de weg en heeft een hele hoop goede mensen te bieden om ons een land een stukje beter te maken.

@Edzo: Bij de 26 zetels van de LPF toen kon ik al huilen, maar ik wist dat dat grotendeels proteststemmen waren, van mensen die het niet echt zo meenden. (Veel mensen hebben op Fortuyn gestemd omdat ze de moord op hem zo veroordeelden) Bovendien is Wilders nog veel harder en onverdraagzamer dan Pim Fortuyn dat was. Dat laat me vooral schrikken.
De elitaire gedachte van het type: "ach, dat zijn vooral proteststemmen,ze hadden ook SP kunnen stemmen want die mensen denken toch niet ideologisch na" gaat hier misschien nog wel ten dele op, maar verklaart niet het hele verschijnsel en dat laat me enorm schrikken. Blijkbaar is er een flink percentage met onderbuikgevoelens, waar wij ons inderdaad helemaal niet mee kunnen identificeren.
 
Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes