.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

woensdag 17 mei 2006

Vooruit dan maar: Ayaan Hirsi Magan

Is er al genoeg gezegd over roestige Rita? Eigenlijk wel he. daarom volsta ik met een korte volstrekt ongenuanceerde bloemlezing. Maar eerst toch nog de vraag: waar is in vredesnaam weer onze ministerpresident op z'n moment? De man die altijd pas na een week crisis de telefoon eens pakt. In plaats van dezelfde nacht nog te zeggen: 'jij gaat nu voor de verzamelde wereldpers je beslissing terugdraaien en je exuses aanbieden, jij bergtrol' Hoe moeilijk kan het zijn?


Reacties:
Dat ik het niet helemaal snap.

(a) Als mensen liegen over hun naam (geen idee wat daar de def van is) dan dienen ze het lans uitgezet te worden, volgens verdonk.

(b) Ayaan schijnt niet haar correcte naam gebruikt te hebben bij het aanvragen van paspoort etc (aldus nova, zembla, ayaan)

(c) Verdonk wist hiervan en had ayaan geen paspoort gegeven als ze dit had geweten bij de aanvraag (aldus leon de winter in nova)

(d) Verdonk heeft vwo scholieren, voldige- en halve-gezinnen naar buiten gezet op basis van overtuiging (a)

(e) de kamer heeft tot nu toe nog niet echt op zijn achterste benen gestaan toen (d) tot uitvoer werd gebracht, maar zijn nu oprecht boos en verontwaardigd (aldus perconferentie etc)

Ik hoop zo dat ik ergens wat intel mis..
 
prachtige bloemlezing op Roestige Rita :-)
 
@ Edzo: Ik denk dat het wel meevalt met je Intel ;-) Het is gewoon een debiele reflex van Rita die én verblind is door haar eigen stoere imago en ambitie, én zelf niet kan nadenken. Er zijn volgens rechtsdeskundigen zeker drie joekels van redenen waarom Hirsi helemaal haar paspoort niet kwijt hoefde te raken. Gerrit is niet voor niets uit zijn vel gesprongen, die snapt dat soort dingen namelijk wel. De volgende onthulling wordt trouwens het bewijs dat Rita mailtjes van Hirsi heeft met haar echte naam. Maar goed, de 2e kamer is de tel van Rita's leugens al lang kwijt, zij schijnt dat gewoon temogen.

@ Esther: xx-jes
 
Volgens mij moeten alle betrokken partijen (Ayaan, Rita en de VVD) niet zeuren.

1) Ayaan is (was?) lid van de VVD en heeft het monsterbeleid van Verdonk zelf gesteund. De consequenties van haar eigen gedrag moet ze dus zelf trekken.

2) Verdonk kan niet veel anders dan wat ze heeft gedaan; als ze een uitzondering gaat maken voor haar partijgenote, maakt ze zichzelf en haar beleid compleet belachelijk.

3) Dit voorval laat ons feilloos zien wat de gevolgen kunnen zijn van een beleid dat weliswaar over mensen handelt, maar op geen enkele manier menswaardig kan worden genoemd.

Ik zou zeggen: prettig voor alle andere partijen die het met dit beleid niet eens zijn!

(Gelukkig was ik toch al nooit bepaald een voorstander van Ayaan!)

greetz, evil
 
@ Evil: 1) daar zit wel wat in, heb ik nog niemand over gehoord... 2) dat is niet helemaal waar denk ik. Juridisch en publicitair zou ze daar goed me weggekomen zijn. Böhler, die Ayaan gaat verdedigen zal dat wel laten zien. Alleen daarna zou ze daarna niet meer makkelijk de ijzeren Rita kunnen uithangen. 3)ja, precies, het was leuk en makkelijk voor de VVD t.o.v 26.000 anonieme vreemedelingen. Dit is andere koek. Maar of ze er echt van zullen leren. De kern van het verhaal blijft toch dat we onze rijkdom willen kunnen afschermen, en dat verandert niet.
 
Schreibtischmörder... mooi woord. Minder mooi verhaal. Ik ben het overigens helemaal eens met Evil!
 
Volgens Verdonk is er een "nieuwe politieke werkelijkheid."

Ik vond de oude politieke werkelijkheid, waar ministers weggestuurd werden na herhaaldelijk liegen toch beter.

@ Evil, punt 3: de VVD'ers zullen vast wel weer een of andere kromme uitleg vinden waarom Ayaan toch anders was dan familie Naif en die 26000 anderen... Wilders probeerde het in het kamerdebat al, en in de VVD zitten genoeg mensen die de onderliggende discriminatie wat beter kunnen verbloemen, helaas
 
@ Nynke: Ik vond het zo grappig dat uitgerekend Kelder daarmee kwam...

@ CaAl: Ik raak ook af en toe beduusd van hoe geaccepteerd dat verkeerd voorlichten van de kamer is. Dan kunnen ze hun controllerende werk toch helemaal niet meer doen?

Je leest trouwens nu zinnige commentaren die erop wijzen dat een heel groot deel van de VVD-achterban maar wat graag van die hele Hirsi Ali afwilden. En regels zijn regels blijft toch lekker klinke. Het anti-Rita sentiment is m.a.w. misschien wel helemaal niet zo masaal als het nu lijkt.

Ik hoop maar dat er snel een zinnige discussie komt over asielbeleid, waarbij een humane en ruimhartige beoordeling van vluchtelingen gecombineerd kan worden met een positief greencard-beleid. NL is nu zo'n beetje het hardst van alle europese landen - maar niet bepaald het armst...
 
Ik blijf maar het gevoel houden dat het zo simpel had kunnen blijven, als Rita zichzelf iets meer tijd had gegund of als ze een betere uitleg hadden kunnen vinden voor het "ja, nu wel maar toen maakte het niet uit".

Wat ik eerlijk gezegd ook niet heel goed snap, maar dat is een andere kwestie, is dat Hirsi Magan zich wilde verstoppen voor haar familie en dus een andere naam aannam. Nu ken ik haar familie niet zo, maar ik neem aan dat zij ook wel een foto in Time kunnen herkennen als daar een andere achternaam bij staat...
 
@ Elske: Natuurlijk heb je gelijk. Maar helaas reflectie en nuance zijn niet daadkrachtig en dus slecht. Denk nog maar eens aan Kerry vs Bush.
 
Rechtskundig komt hier ook nog eens bij dat Somalische namen niet volgens het Nederlandse principe gegeven worden: het zijn patroniemen. En Hirsi en Ali zijn toch echt twee van haar voorvaderen. Misschien dus helemaal geen leugen.

Ik vermoed dat Ayaan om simpele politieke redenen gewipt is, o.a. omdat de VVD meer moslimstemmen wil. Walgelijk spelletje. Hopelijk kan Ayaan zich in Amerika vrijer bewegen dan in Nederland.
 
@ Letty: idd is lijkt namenspel echt té flauw voor woorden, maar dat zal in de juridische procedure wel blijken. Wat er verder achter zat? Ik weet niet of de VVD echt veel regie hierover heeft gehad, het leek behoorlijk impulsief allemaal. Maar ik denk wel dat de Verdonkhoek van de VVD de thema's van Hirsi al lang zat waren: Ze willen het in Wassenaar liever weer lekker over belastingverlaging hebben.
 
Wist je dat de Nederlandse regering "Máxima" veranderde in "Maxima"? Dan kan het sjoemelen met naamswijzigingen en toelatingsprocedures opeens wel.
 
@ Rutger: jee, had ik nog niet gehoord. Nu ja, dan is ze dus gewoon geen Nederlander, een niet bestaand persoon kan geen paspoort hebben, hup! Rug recht, Rita.
 
Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes